Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Wisselkoers omrekenen

De beste geldapps 

Om informatie over wisselkoersen op te zoeken heb je tegenwoordig niet per se een laptop nodig. Via je smartphone heb je namelijk waar je wilt, wanneer je wilt toegang tot deze informatie. Zodra je internetverbinding hebt, kun je in je browser gebruik maken van elke website. Maar handiger nog zijn apps die je met één klik kunt openen en die je specifieke en gepersonaliseerde informatie bieden. Hieronder zetten wij onze beste tips voor je op een rijtje.

Geldwisselt.nl

Geldwisselt.nl mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Je kunt onze website eenvoudig als applicatie opslaan door deze in je browser te openen en toe te voegen aan je homescreen. Via je iPhone doe je dit bijvoorbeeld door te klikken op het “delen”-symbool en vervolgens op “Zet op beginscherm”. Zo heb je in één beweging toegang tot de website en kun je direct elke valuta omrekenen. Hetzelfde kun je doen met onze landenpagina’s en artikelen als je deze makkelijk terug wilt vinden.

Valuta+

Mocht je op zoek zijn naar een speciaal voor wisselkoersen ontwikkelde app, dan is Valuta+ een goede optie als je het ons vraagt. Deze gratis app is zowel beschikbaar in de Google Play Store en de Apple Store. Het handige aan deze app is dat je elke valuta direct om kunt rekenen en bovendien je favoriete valuta’s als favoriet kunt markeren. Ook mooi meegenomen: je kunt de app zelfs offline gebruiken! Dus ook als de wi-fi op je vakantiebestemming niet werkt, kun je nog steeds de lokale munteenheid omrekenen. Een aanrader dus. 

Libertex

Voor diegenen onder ons die wat meer thuis zijn in de financiële wereld is de Libertex-App een must. Via deze gratis app kun je handelen met verschillende middelen, waaronder internationale valuta en cryptocurrencies. De app wordt door vele experts aangeraden door de hoge gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Zo biedt de app een stukje begeleiding aan beginners, door eerst een instructie aan te bieden waarbij je met nepgeld kunt handelen. Verder worden er een aantal eisen gesteld voordat je mag beginnen met handelen. Je moet bijvoorbeeld je gegevens registreren, controlevragen beantwoorden en documenten uploaden, ter bevordering van veiligheid. Extra handig is dat de app iDeal ondersteunt.

Expensify

Word je ook zo gek van rondslingerende bonnetjes en rekeningen? En krijg je je financiële administratie maar niet op orde? Expensify kan je hier bij helpen. Deze app, waarin je verschillende abonnementen af kunt sluiten, biedt je de mogelijkheid om bonnetjes in te scannen en te verwerken. Het systeem herkent en categoriseert zelf de verschillende onderdelen op de geprinte bon. Zo heb je een handig digitaal overzicht en kun je met een gerust hart die papieren bonnetjes weggooien. Vooral op reis kan dit een uitkomst zijn, wanneer je bijvoorbeeld te maken krijgt met bonnetjes in vreemde talen of het lastig vindt deze te bewaren. Bovendien kun je je creditcard koppelen aan de app.

Tikkie

Deze app heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar voor degenen die het gemist hebben is het het noemen waard: de gratis app Tikkie is onmisbaar op je smartphone. Via deze applicatie kun je met een paar klikken geld terugvragen aan degene van we je nog iets tegoed hebt. Stel het bedrag in, kies de manier waarop je het verzoek wilt delen (bijvoorbeeld via Whatsapp), en de persoon krijgt een notificatie. Diegene kan het bedrag meteen voldoen via zijn of haar smartphone. Één nadeel: de app werkt alleen met Nederlandse bankrekeningen en dus ook alleen euro’s. 

Bankapp

Een app die eigenlijk ook niet mag ontbreken op je telefoon is de app van je bank. Bijna alle banken bieden deze service tegenwoordig (gratis) aan. Via je bankapp kun je onder andere je rekeningen controleren, geld overmaken en instellingen wijzigen. Anders dan bij Tikkie kun je met deze app wel vreemde valuta overmaken naar buitenlandse rekeningen. En bovendien bieden steeds meer banken door middel van hun app in combinatie met bepaalde smartphones de mogelijkheid om te pinnen met enkel je telefoon.  

WieBetaaltWat

Een app speciaal voor ons Hollanders die waarde hechten aan het eerlijk splitten van rekeningen, dat is WieBetaaltWat. Deze gratis applicatie maakt het mogelijk om iedereen mee te laten betalen aan jullie gezamenlijke uitgaven. Je voert het totaalbedrag in, wie de rekening heeft betaald, en de app verrekent de balans. Deze balans blijft gewoon staan als jullie een nieuwe rekening invoeren. En iedereen kan individueel zijn schulden aflossen wanneer hij of zij dat wil. Zo komt die ene vriend er eindelijk niet langer onderuit om mee te betalen aan de drankjes tijdens jullie groepsvakantie.