Wisselkoers omrekenen

Geld lenen

Geld lenen kan tegenwoordig gemakkelijk en snel via het internet. Het kan voorkomen dat dat u tijdelijk een kleine lening nodig heeft om bijvoorbeeld uw vaste lasten te kunnen betalen.

Let op met geld lenen!

U moet altijd het volledige bedrag terugbetalen verhoogd met rente over de periode dat u het geld leent.

Als u grote bedragen nodig heeft voor bijvoorbeeld het kopen van een huis of andere dure uitgaven kunt u het beste geld lenen bij een bank. 

Aanbieders van korte looptijd leningen

Voor het lenen van doorgaans kleinere bedrag met een korte looptijd kunt u bij een veelvoud aan partijen terrecht. Onderstaande links zijn bedoelt als om een (onvolledig) overzicht te geven van de aanbieders. Maak zelf uw eigen afweging en lees altijd de voorwaarden voordat u een lening afsluit. 

Bij het lenen van kleine bedragen wordt vaak een hoge rente gehanteerd. Wacht dus niet te lang met het terug betalen van de lening. 

www.cashper.nl - Hier kunt u kleine bedragen lenen namelijk bedragen van €100 tot €600.
www.geldlenen.nl - Voor het lenen van bedragen van €2500 tot €75.000.
www.a-krediet.nl - Het maximum te lenen bedrag is bij www.a-krediet.nl afhankelijk van uw inkomen.
www.postkrediet.nl - Bij postkrediet.nl is het maximum te lenen bedrag afhankelijk van uw maandinkomen.


Verschillende soorten leningen

Hypotheekcaire lening: Dit is een lening tegen onderpand. Bijvoorbeeld: de bank leent u geld om een huis te kopen, het huis dient hier als onderpand en de lener betaalt rente en aflossing aan de bank.

Effectenkrediet: Dit is een lening tegen onderpand van effecten (aandelen, obligaties, opties en termijncontracten).

Persoonlijke lening: Een lening om andere zaken dan een woning aan te schaffen. Het risico van deze lening is hoog voor degene die het geld uitleent omdat het onderpand ontbreekt. Daarom is de rente van een persoonlijke lening vaak erg hoog.

Doorlopend krediet: Hierbij leent u een niet vastliggend bedrag. U kunt naar behoefte geld opnemen en aflossen.

Achtergestelde lening: Een lening, vooral door bedrijven aangegaan, die pas terugbetaald wordt als de andere schuldeisers eerst uitbetaald zijn. Dit verhoogt het risico voor degene die het geld uitleent wat resulteert in een hoge rente.

Overbruggingskrediet: Dit is een lening voor een korte periode waarbij u bijvoorbeeld gaat verhuizen maar uw eigen huis nog niet verkocht hebt. De nieuwe woning zal al wel betaald moeten worden. Hiervoor is een overbruggingskrediet.