Wisselkoers omrekenen

Geld lenen

Geld lenen kan tegenwoordig gemakkelijk en snel via het internet. Het kan voorkomen dat je tijdelijk een kleine lening nodig hebt om bijvoorbeeld je vaste lasten te kunnen betalen.

Let op met geld lenen!

Je moet altijd het volledige bedrag terugbetalen verhoogd met rente over de periode dat je het geld leent.

Als je grote bedragen nodig hebt voor bijvoorbeeld het kopen van een huis of andere dure uitgaven, kun je het beste geld lenen bij een bank. 

Aanbieders van korte looptijd leningen

Voor het lenen van doorgaans kleinere bedrag met een korte looptijd kun je bij een veelvoud aan partijen terrecht. Onderstaande links zijn bedoeld om een (onvolledig) overzicht te geven van de aanbieders. Maak zelf je eigen afweging en lees altijd de voorwaarden voordat je een lening afsluit. 

Bij het lenen van kleine bedragen wordt vaak een hoge rente gehanteerd. Wacht dus niet te lang met het terugbetalen van de lening. 

www.geldlenen.nl - Voor het lenen van bedragen van €2500 tot €75.000.
www.a-krediet.nl - Het maximum te lenen bedrag is bij www.a-krediet.nl afhankelijk van je inkomen
www.postkrediet.nl - Bij postkrediet.nl is het maximum te lenen bedrag afhankelijk van je maandinkomen


Verschillende soorten leningen

Hypotheekcaire lening: Dit is een lening tegen onderpand. Bijvoorbeeld: de bank leent je geld om een huis te kopen, het huis dient hier als onderpand en de lener betaalt rente en aflossing aan de bank.

Effectenkrediet: Dit is een lening tegen onderpand van effecten (aandelen, obligaties, opties en termijncontracten).

Persoonlijke lening: Een lening om andere zaken dan een woning aan te schaffen. Het risico van deze lening is hoog voor degene die het geld uitleent omdat het onderpand ontbreekt. Daarom is de rente van een persoonlijke lening vaak erg hoog.

Doorlopend krediet: Hierbij leen je een niet vastliggend bedrag. Je kunt naar behoefte geld opnemen en aflossen.

Achtergestelde lening: Een lening, vooral door bedrijven aangegaan, die pas terugbetaald wordt als de andere schuldeisers eerst uitbetaald zijn. Dit verhoogt het risico voor degene die het geld uitleent wat resulteert in een hoge rente.

Overbruggingskrediet: Dit is een lening voor een korte periode waarbij je bijvoorbeeld gaat verhuizen maar je eigen huis nog niet verkocht hebt. De nieuwe woning zal al wel betaald moeten worden. Hiervoor is een overbruggingskrediet.

Gepubliceerd op 8 april 2020