Wisselkoers omrekenen

Buitenlands geld wisselen - vreemde valuta wisselen

Sinds de komst van de euro wordt er veel minder geld gewisseld dan voorheen. Wij van geldwisselt.nl vinden dat uiteraard jammer. Gelukkig rijkt de wereld verder dan de eurozone en zijn er legio kansen om weer eens ouderwets geld te wisselen.

Maar waar doe je dat tegenwoordig, geld wisselen? Waar moet je op letten en waar krijg je de beste deal. We hebben het voor je uitgezocht, geen garanties, wel goede tips :)

Pinautomaten met buitenlands geld

Ben je eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming dan is het vaak eenvoudig en voordelig om geld bij een geldautomaat op te nemen. Doorgaans is dit de beste manier om een buitenlands geld te komen. Je kan ecter pech hebben, je zou niet de eerste reiziger zijn die vast komt te zitten om dat het enige pinautomaat op het vliegveld leeg is, of stuk. Een eerste voorraad buitenland geld meenemen vanuit Nederland is dan ook verstandig, zeker als je naar afgelegen locaties reist.

Waar kan je in Nederland buitenlands geld wisselen?

Wisselkantoren.

Eén van de grootste namen voor het wisselen van vreemde valuta is GWK Travelex. Je kan terecht bij een van de vele GWK Wisselkantoren of online op de website van GWK Travelex je geld bestellen. Afhalen kan op veel locaties. Ook kan je last-minute buitenlands geld klaar laten leggen op Schiphol.

Banken

De diverse Nederlandse banken hebben allemaal wel een soort van wisselservice voor het verkrijgen van buitenlands geld of het terugwisselen hiervan naar euro's. Binnenkort volgt in dit artikel een beknopt overzicht van de verschillende diensten die de banken aanbieden.

 

Gepubliceerd op 8 april 2020