Wisselkoers omrekenen

Wisselkoers Australië

Munt: Australische Dollar (AUD).

De officiële munteenheid in Australië is de Australische Dollar . De Australische Dollar is ook bekend onder de afkorting AUD en is herkenbaar aan het $ symbool. Op geldwisselt.nl wil men de valuta Australische Dollar voornamelijke omrekenen naar Euro, hieronder vind je deze wisselkoersen. Gebruik de rekentool om andere munteenheden om te rekenen naar AUD. Wil je andere valuta omrekenen? Bekijk dan het valuta overzicht.

Huidige wisselkoers

1 EUR = 1 AUD =
5 EUR = 5 AUD =
10 EUR = 10 AUD =
25 EUR = 25 AUD =
50 EUR = 50 AUD =
100 EUR = 100 AUD =
1000 EUR = 1000 AUD =
advertentie

Australische Dollar nodig?

De Australische Dollar bestel je gemakkelijk online bij GWK Travelex. De specialist in vreemde valuta. Ook biedt GWK Travelex een Schiphol spoedservice. Bekijk de koersen en bestel online bij GWK Travelex.
GWK Travelex

Historische grafiek EUR/AUD


De Australische dollar wordt ook in een aantal andere landen/gebieden geaccepteerd als betaalmiddel, namelijk:

 

Tips

In Australië zijn net als in Nederland veel pinautomaten te vinden waar geld gepind kan worden met een eigen bankpas. Hiervoor worden wel vaak extra kosten door de bank in rekening gebracht.

Toch is het bij bezoek aan Australië verstandig om een creditcard te bezitten. Vaak wordt er bij hotelboekingen en een huurauto geen contant geld geaccepteerd. 

 

Munten en bankbiljetten

De Australische dollar is net als de euro onderverdeeld in 100 cent:

Biljetten (symbool $A)

 • 5 Dollar biljet
 • 10 Dollar biljet
 • 20 Dollar biljet
 • 50 Dollar biljet
 • 100 Dollar biljet

Munten (symbool $A)

 • 5 Dollarcent
 • 10 Dollarcent
 • 20 Dollarcent
 • 50 Dollarcent
 • 1 Dollar
 • 2 Dollar

 

Wist je dat?

Vóór 1910 het Britse pond (GBP) het officiële betaalmiddel was in Australië? Sinds 1956 is de Australische dollar echter de officiële valuta van Australië. Na suggesties als de Royal, de Aussie en de Oz, heeft deze uiteindelijk de huidige naam gekregen. De koers van de Australische dollar is altijd redelijk stabiel geweest, maar sinds de economische crisis van 2008 is de munt meer gaan schommelen. De waarde van de Australische dollar is tegenwoordig echter relatief hoog omdat de munt redelijk onafhankelijk is van de wereldeconomie en daarom weinig last heeft gehad van de Eurocrisis. 

Wist je dat?

Tussen 1992 en 1996 in Australië alle bankbiljetten werden vervangen voor polypropyleen biljetten? Hiermee was Australië de eerste in de wereld met kunststof geld. 

Wist je dat?

De Australische dollar populair is onder beleggers? De koers van de munt gaat vrij snel op en neer, wat aantrekkelijk is voor beleggen. 

Wist je dat? 

De munt de op vijf na meest verhandelde munt is? Het aandeel van de Australische dollar in het internationale economische verkeer is maar liefst zes procent. 

Websites tips

Landenportal Australië
Geweldig informatieve website met allerhande praktische informatie over reizen naar en verblijven in Australie. Onder meer klimaat informatie reistips en tips over het beste reisseizoen.

Tim Tam Slam koekjes
Hier koop je Australiës favoriete koekje, de Tim Tam Slam. Kies voor de original of een net zo lekkere variant als de Chewy Caramel, Classic Dark of één van de andere smaken.