Wisselkoers omrekenen

Wisselkoers Micronesia

Munt: Amerikaanse Dollar (USD).

De officiële munteenheid in Micronesia is de Amerikaanse Dollar. De Amerikaanse Dollar is ook bekend onder de afkorting USD en is herkenbaar aan het $ symbool. Op geldwisselt.nl wil men de valuta Amerikaanse Dollar voornamelijke omrekenen naar Euro, hieronder vind je deze wisselkoersen. Gebruik de rekentool om andere munteenheden om te rekenen naar USD. Wil je andere valuta omrekenen? Bekijk dan het valuta overzicht.

Huidige wisselkoers

1 EUR = 1 USD =
5 EUR = 5 USD =
10 EUR = 10 USD =
25 EUR = 25 USD =
50 EUR = 50 USD =
100 EUR = 100 USD =
1000 EUR = 1000 USD =
advertentie

Amerikaanse Dollar nodig?

De Amerikaanse Dollar bestel je gemakkelijk online bij GWK Travelex. De specialist in vreemde valuta. Ook biedt GWK Travelex een Schiphol spoedservice. Bekijk de koersen en bestel online bij GWK Travelex.
GWK Travelex

Historische grafiek EUR/USD


Naast de Marshalleilanden is in de volgende landen en territoria de dollar ook de wettelijke munteenheid:

 

Tips

Betalen met pinpas of creditcard is niet heel gangbaar op Micronesia. Neem daarom voor de zekerheid genoeg contant geld mee. 

 

Munten en bankbiljetten

Net als de euro is de Amerikaanse dollar onderverdeeld in 100 cent. Een verschil is echter dat de dollar, anders dan de euro, ook 1- en 2- dollarbiljetten heeft.

Biljetten (symbool $)

 • 1 Dollar biljet
 • 2 Dollar biljet
 • 5 Dollar biljet
 • 10 Dollar biljet
 • 20 Dollar biljet
 • 50 Dollar biljet
 • 100 Dollar biljet 

Munten (symbool ¢)

 • 1 Cent (penny)
 • 5 Cent  (nickel)
 • 10 Cent (dime)
 • 25 Cent (quarter)
 • 50 Cent (half dollar)
 • 1 Dollar

Biljetten en munten van de munteenheid van de Verenigde Staten van Amerika bevatten allemaal aan de voorkant een opdruk van een voormalige Amerikaanse President behalve State Quarters, deze bevatten een speciaal kenmerk van de desbetreffende staat. Zo staat op de State Quarter van North Carolina het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright met het bijschrift “First Flight”. De achterkant van de munten bevat verschillende opdrukken. De achterkant van de biljetten bevat echter altijd een belangrijk geschiedkundig object zoals het Witte Huis ($20-biljet) of de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ($2-biljet).

 

Wist je dat?

Op Yap, een eiland in Micronesia, lange tijd betaald werd met stenen? Deze "raistenen", met een gat in het midden, hadden soms een diameter van tientallen centimeters en waren vaak te zwaar om te verplaatsen. Tegenwoordig zijn op het eiland nog veel van deze stenen te vinden. 

Wist je dat?

De Amerikaanse Dollar als sinds 1792 de wettige munteenheid van onder andere de Verenigde Staten is? Na de Tweede Wereldoorlog was de VS de grootste economische macht en de dollar is daarom lang een sterke munteenheid geweest. Na verloop van tijd is de koers echter steeds instabieler geworden. De Amerikaanse dollar is tegenwoordig net iets minder waard dan de euro. 

Wist je dat?

De naam “dollar” al veel ouder is dan de dollar zelf? De naam is afgeleid van “thaler”, de naam van een munt van zilver afkomstig uit Joachimsthal in Tsjechië in 1915. Daarna is de naam in populair gebruik geraakt in de zeventiende eeuw, verwijzend naar de Spaanse mat die werd gebruikt in het Spaanse koloniegebied in Amerika.  Wist je dat?De Amerikaanse dollar sinds de tweede wereldoorlog wordt gebruikt als ankervaluta in de internationale handel, en dat daarom de olie- en goudprijzen altijd zijn uitgedrukt in dollars?

Wist je dat? 

Het Amerikaanse $2-biljet vrijwel niet meer in omloop is en dat het wordt gezien als verzamelobject en geluksbrenger? Het wordt zelfs gebruikt als erfstuk!

 

Website tips

Landinformatie

Vind hier handige informatie voor als je Micronesia wilt bezoeken.

Algemene informatie

Meer weten over Micronesia? Op deze website lees je alle feiten en informatie, van cultuur tot geografie.