Wisselkoers omrekenen

Wisselkoers Qatar

Munt: Qatarese Rial (QAR).

De officiële munteenheid in Qatar is de Qatarese Rial. De Qatarese Rial is ook bekend onder de afkorting QAR en is herkenbaar aan het symbool. Op geldwisselt.nl wil men de valuta Qatarese Rial voornamelijke omrekenen naar Euro, hieronder vind je deze wisselkoersen. Gebruik de rekentool om andere munteenheden om te rekenen naar QAR. Wil je andere valuta omrekenen? Bekijk dan het valuta overzicht.

Huidige wisselkoers

1 EUR = 1 QAR =
5 EUR = 5 QAR =
10 EUR = 10 QAR =
25 EUR = 25 QAR =
50 EUR = 50 QAR =
100 EUR = 100 QAR =
1000 EUR = 1000 QAR =

Historische grafiek EUR/QAR


Tips

In Qatar is het goed mogelijk om met pinpas of creditcard te betalen. Ook zijn er in grote steden en toeristische gebieden genoeg pinautomaten aanwezig.

Op sommige plekken is het echter alleen mogelijk om contant te betalen. Ook is het geven van fooien gebruikelijk. Neem dus altijd contant geld mee.

 

Munten en bankbiljetten

De Qatarese rial is opgedeeld in honderd dirham. Hieronder zie je een overzicht van alle beschikbare munten en biljetten van de Qatarese rial.

Biljetten (symbool: QR)

  • 500 Rial
  • 100 Rial
  • 50 Rial
  • 10 Rial
  • 5 Rial
  • 1 Rial

Munten (symbool: QR)

  • 50 Dirham
  • 25 Dirham

 

Wist je dat?

De Qatarese rial sinds 1980 gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar?

Wist je dat?

De naam "rial" afstamt van de Spaanse real? Deze munt was van de 14e tot de 19e eeuw de officiële munteenheid van Spanje. De naam is afgeleid van het woord "rey", wat Spaans is voor "koning".

Wist je dat?

De officiële munteenheid van Qatar tot 1966 de Indiase roepie was? Deze versie van de Indiase roepie, die in de landen van de Perzische Golf en het Arabisch Schiereiland werd gebruikt, had een eigen naam: de (Perzische) Golf roepie. 

 

Website tips

Landinformatie

Alles over Qatar en meer: van algemene informatie tot blogposts en sportevenementen.

Op reis

Vind hier alle informatie over je reis naar Qatar, of maak meteen een boeking.