Wisselkoers omrekenen

Wisselkoers Rusland

Valuta Rusland (RUB) omrekenen

Wisselkoers RUB

Munt: Russische Roebel (RUB).

1 EUR =
1 RUB =

Historische grafiek EUR/RUB


Russische roebel (RUB)

De officiële munteenheid van Rusland is de Russische roebel. De roebel was van 1917 – 1991 ook de officiële munteenheid van de Sovjet-Unie en voorheen van het Russische Keizerrijk. Sinds 1992 zijn de roebels van Rusland en Wit-Rusland verschillend. Zorg bij bezoek aan Rusland voor voldoende contant geld want alleen in de grote steden kunt u pinnen en uw creditcard gebruiken.

Let op: Russische roebels mogen niet in en uitgevoerd worden, dus zorg dat u uw roebels in rusland ophaalt/wisselt bij aankomst en weer inlevert bij vertrek!

Munten en bankbiljetten

De Russische roebel is onderverdeeld in 100 Kopeken. Hieronder ziet u een overzicht van alle beschikbare munten en biljetten.

Munten (symbool R / p / py6)
10 Roebel
5 Roebel
2 Roebel
1 Roebel
50 Kopeken
10 Kopeken
5 Kopeken
1 Kopeke

Biljetten (symbool R / p / py6)
5000 Roebel
1000 Roebel
500 Roebel
100 Roebel
50 Roebel
10 Roebel (deze komt nog zelden voor)

Wist u dat?

Het woord “roebel”komt van het Russische woord “roebietj” (hakken)? Dit komt omdat er in de 13e eeuw een grivna gebruikt werd als een soort munt. En omdat deze te kostbaar was werd deze vaak in tweeën gehakt. Elk deel was dan één roebel.

De wisselkoers

Één Russische roebel is 0,02 euro waard. Dit betekent dat één euro 49,75 waard is (april 2014). Voor een nog actuelere koers kunt u de valuta calculator gebruiken links bovenin de pagina.

Russische roebels nodig?

Heeft u Russische roebels of een andere buitenlandse valuta nodig? Bestel dan nu eenvoudig en snel op www. GWKTravelex.nl

GWK Travelex, dé specialist in buitenlandse valuta


Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke aanbiedingen!