Wisselkoers omrekenen

Wisselkoers Zweden

Munt: Zweedse Kroon (SEK).

De officiële munteenheid in Zweden is de Zweedse Kroon. De Zweedse Kroon is ook bekend onder de afkorting SEK en is herkenbaar aan het kr symbool. Op geldwisselt.nl wil men de valuta Zweedse Kroon voornamelijke omrekenen naar Euro, hieronder vind je deze wisselkoersen. Gebruik de rekentool om andere munteenheden om te rekenen naar SEK. Wil je andere valuta omrekenen? Bekijk dan het valuta overzicht.

Huidige wisselkoers

1 EUR = 1 SEK =
5 EUR = 5 SEK =
10 EUR = 10 SEK =
25 EUR = 25 SEK =
50 EUR = 50 SEK =
100 EUR = 100 SEK =
1000 EUR = 1000 SEK =
advertentie

Zweedse Kroon nodig?

De Zweedse Kroon bestel je gemakkelijk online bij GWK Travelex. De specialist in vreemde valuta. Ook biedt GWK Travelex een Schiphol spoedservice. Bekijk de koersen en bestel online bij GWK Travelex.
GWK Travelex

Historische grafiek EUR/SEK


Tips

In Zweden worden vrijwel overal creditcards geaccepteerd en ook pinnen is vrijwel overal mogelijk.

 

Munten en bankbiljetten

De Zweedse kroon is opgedeeld in 100 öre. Hieronder zie je een overzicht van alle beschikbare munten en bankbiljetten van de Zweedse kroon. 

Munten (symbool kr.)

  • 10 Kronen
  • 5 Kronen
  • 1 Kroon
  • 50 öre 

Biljetten (symbool kr.)

  • 1000 Kronen
  • 500 Kronen
  • 100 Kronen
  • 50 Kronen
  • 20 Kronen

 

Wist je dat?

Na de opheffing van de Scandinavische Monetaire Unie Denemarken, Noorwegen en Zweden alle drie besloten om de kroon als naam van hun munt te gebruiken? Het zijn allemaal andere munten, maar ze hebben wel dezelfde naam.

Wist je dat?

Op de munten van de Zweedse kroon aan de ene zijde een afbeelding van de huidige monarch staat, met het wapenschild of kroon aan de andere kant? Op de bankbiljetten staan bekende Zweden. Zo staat op het 20-kronen-biljet Selma Lagerlöf met haar creatie Nils Holgersson. 

Wist je dat?

Het gebruik van contant geld in Zweden steeds minder wordt? Mensen maken meer en meer gebruik van geldtransacties via internet, zoals apps. Maar ook is het op steeds meer plekken mogelijk om met de telefoon te betalen. 

 

Website tips

Landinformatie

Op deze website vind je een overzicht van algemene informatie over Zweden - van klimaat tot cultuur en taal.

Algemeen

Hier lees je alles wat je maar wilt weten over Zweden. Onder andere met betrekking tot wonen, werken en reizen.