Wisselkoers omrekenen

Wisselkoers Zweden

Valuta Zweden (SEK) omrekenen

Wisselkoers SEK

Munt: Zweedse Kroon (SEK).

1 EUR =
1 SEK =

Historische grafiek EUR/SEK


Zweedse kroon (SEK)

In  Zweden is het wettelijke betaalmiddel de Zweedse kroon.  In Zweden worden vrijwel overal creditcards geaccepteerd en ook pinnen is vrijwel overal in Zweden mogelijk.

Munten en bankbiljetten

De Zweedse kroon is opgedeeld in 100 öre. Op de munten van de Zweedse kroon staat aan de ene zijde een afbeelding van de huidige monarch met het wapenschild of kroon aan de andere kant. Op de bankbiljetten staan bekende Zweden. Zo staat op het 20 kronen biljet Selma Lagerlof met haar creatie Nils Holgersson. Hieronder ziet u een overzicht van alle beschikbare munten en bankbiljetten van de Zweedse kroon.

Munten (symbool kr.)
10 Kronen
5 Kronen
1 Kroon
50 öre

Biljetten (symbool kr.)
1000 Kronen
500 Kronen
100 Kronen
50 Kronen
20 Kronen

Wist u dat?

Na de opheffing van de Scandinavische Monetaire Unie Denemarken, Noorwegen en Zweden alle drie besloten om de kroon als naam van hun munt te gebruiken? Het zijn wel allemaal andere munten maar ze hebben wel dezelfde naam.

De wisselkoers

De Zweedse kroon (één kroon) is 0,11 euro waard. De euro is ongeveer(één Euro) 9,03 kroon waard (mei 2014). Voor de actuele koers kunt u snel en gemakkelijk de valuta calculator links bovenin de pagina gebruiken. 

Zweedse kroon nodig?

Heeft u de Zweedse kroon nodig of een andere vreemde valuta? Bestel eenvoudig en snel op www.GWKTravelex.nl

GWK Travelex, dé specialist in vreemde valuta.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke aanbiedingen!