Wisselkoers omrekenen

Besparen op je boodschappen

Boodschappen, je hebt ze elke dag wel nodig en je ontkomt er eigenlijk niet aan. Je kunt natuurlijk ook je boodschappen per paar dagen doen of per week, maar dat je ze nodig hebt dat staat vast. Wanneer je merkt dat je wat minder te besteden hebt dan is dat het eerste waarop je wilt besparen. Maar hoe doe je dat het beste?

Op welke manier bespaar je het makkelijkst?

Hoe je makkelijk op je boodschappen kunt besparen daar heb je misschien al wel het een en ander over gelezen maar de vraag is of je ook echt wel wat kan met die tips die je daar hebt gelezen? Je kunt natuurlijk heel braaf 1 keer per week met je shopper tas naar de winkel gaan om je boodschappen te doen in plaats van elke dag, maar werkt dat wel voor jou? Niet voor iedereen is dat namelijk iets wat aanslaat. Er zijn genoeg mensen die juist het boodschappen doen gebruiken om even een ommetje te kunnen maken zodat ze er ook even uitzitten. Doen ze dat niet dan komen ze al gauw vastgeroest te zitten en dat wil je natuurlijk ook niet.

Enkele tips

De meest gegeven tip is denken wij de tip om niet met een lege maag boodschappen te gaan doen. Je ziet in de winkels veel te veel lekkere dingen en met een lege maag laat je je al snel verleiden tot een aankoop die je in eerste instantie niet direct had willen doen. Een andere tip is om even verder te kijken dan naar hetgeen wat op ooghoogte staat. Vaak zijn de producten die lager staan in de schappen net zo goed, maar scheelt het wel in de portemonnee.

Dit zijn twee tips die je waarschijnlijk al heel vaak hebt gelezen. De volgende tip die wij je meegeven is om een niet te grote tas mee te nemen als je boodschappen gaat doen. Het klinkt misschien heel raar maar het helpt wel. Wanneer je bij wijze van spreken alleen maar wat beleg en een halfje brood nodig hebt, waarom zou je dan met een grote tas de winkel in gaan? Je kunt dan beter een rugzak meenemen. Daar past dat zeker ook in en je bent niet geneigd om te veel mee te nemen omdat je er gewoonweg geen plek voor hebt in je tas.

Een andere tip die je misschien wel al heel lang kent is om naar verschillende winkels te gaan. Het is misschien niet een tip waar je direct op zit te wachten omdat het wat meer tijd in beslag neemt, maar als je echt naar de prijzen gaat kijken en naar de aanbiedingen dan loont het zich wel. Ben je een beetje sportief aangelegen dan kan je dat ook lekker lopend doen of op de fiets. Zo zie je ook meteen wat en heb je je dagelijkse wandelingetje of fietstocht ook weer gehad. Gewoon lekker die Rains rugzak om gaan doen en er lekker voor gaan.

Wat kun je thuis doen?

Thuis kun je ook aan besparing op je boodschappen doen. Heb je er ooit wel eens bij stil gestaan hoeveel je soms weg gooit terwijl dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is? Maak van verschillende groenten die je over hebt gehouden gewoon eens een lekker stoofpotje of een heerlijke groentesoep. Op die manier bespaar je jezelf ook weer een keer boodschappen doen en heb je ook meteen wat gedaan met de restjes die je over hebt gehouden. Misschien is dit juist wel lekker makkelijk om dat in het weekend op je gemak te doen?

Gepubliceerd op 7 juli 2021

Lees ook

Hoe leer je je kind omgaan met geld?

Hoe leer je je kind omgaan met geld? Je ontkomt er niet aan: ooit zal je kind op eigen benen moeten staan. En als ouder wil je natuurlijk je uiterste ...

Houd je bankrekening op peil met spaarpotjes

Houd je bankrekening op peil met spaarpotjes Het is altijd een nare verrassing: halverwege de maand een lege betaalrekening. Het ene moment reken je je rijk, het andere moment is ...

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen Het is misschien wel één van de meest fascinerende ontwikkelingen die het internet met zich mee heeft gebracht: bloggen. Internetgebruikers realiseerden zich al snel dat ze ...