Wisselkoers omrekenen

Valuta omrekenen en betalen in het buitenland

Hoewel we steeds minder vaak gebruik maken van contant geld, zijn er nog steeds genoeg redenen waarom mensen een bepaalde valuta willen omrekenen. De meest voorkomende reden hiervoor is dat mensen naar het buitenland op vakantie gaan, of iets willen kopen via een buitenlandse website. In dit artikel gaan we je een paar waardevolle tips geven met betrekking tot valuta omrekenen en betalen in het buitenland.

Waarom valuta omrekenen?

Wanneer je in het buitenland bent, of dit nu voor een mooie vakantie is, of voor zakelijke doeleinden, dan is het altijd verstandig om wat contant geld bij je te hebben. Sterker nog, er zijn plekken waar bankpassen en creditcards niet op prijs gesteld worden vanwege de administratie- en verwerkingskosten van banken.

Pinnen wordt nog steeds niet overal geaccepteerd

Een voorbeeld hiervan is Oostenrijk. Wanneer je naar Oostenrijk op vakantie gaat, zul je merken dat er veel restaurants en horecagelegenheden zijn die de voorkeur hebben voor contant geld. Sommigen verwijzen je zelfs door naar de lokale pinautomaat wanneer je geen contanten bij je hebt.

Dit is natuurlijk vergezocht voor deze moderne tijd waarin technologie hoogtijdagen kent. Dit heeft met een stukje onwetendheid van mensen te maken. Want goedkopere oplossingen voor pin en banktransacties, die zijn er wel. Daarnaast draagt het ouderwetse bankwezen en het stug denken ook niet bij aan dit soort technologische revoluties.

Geld pinnen en betalen in het buitenland

Wanneer je geld gaat pinnen in het buitenland, en vervolgens met deze contanten gaat winkelen of betalen, wil je natuurlijk de wisselkoers weten. Ook voordat je euro's omwisselt bij een wisselkantoor is het raadzaam om de wisselkoers te checken. Zo weet je dat je niet teveel betaalt voor het wisselen.

Eerst zelf de wisselkoers controleren

Wanneer je geld gaat pinnen bij een pinautomaat in het buitenland, dan is het sterk aangeraden om eerst zelf de wisselkoers te checken en de valuta om te rekenen voor je daadwerkelijk gaat pinnen. Je zult namelijk merken dat veel banken in het buitenland een erg hoge wisselkoers hanteren en vaak ook nog extra kosten in rekening brengen. Zeker in het hoogseizoen en op plekken waar veel toerisme is, gebeurt dit vaak.

Valuta’s kopen in eigen land

Het beste is daarom om in Nederland, vóórdat je naar het buitenland vertrekt, de valuta om te rekenen en te wisselen. Zo krijg je de beste wisselkoers gewoon hier in Nederland bij je eigen bank. Daarnaast is het verstandig om gewoon te betalen met je bankpas of creditcard. Op deze manier wordt namelijk altijd de laagste wisselkoers gehanteerd en vindt de verwerking hiervan bij je eigen Nederlandse bank plaats. Hier vind je een overzicht van de kosten van pinnen in het buitenland.

Zo hoef je niet te veel bezig te zijn met je valuta omrekenen en kun je meer genieten van de vakantie of focussen op hetgeen waar je voor op reis bent. Wil je toch je valuta omrekenen? Gebruik dan onze eenvoudige en toegankelijke valuta converter of calculator op onze homepage. Hiermee kun je snel elke valuta omrekenen en krijg je de huidige wisselkoers te zien.

De beste wisselkoers met een creditcard

We schreven het al eerder. Wanneer je de beste wisselkoers wilt hebben kun je het beste met een creditcard betalen. Dit is voor vakanties en mensen die veel reizen sowieso het beste betaalmiddel. Mede omdat betalen met een creditcard wereldwijd het meest wordt geaccepteerd. Al je aankopen zijn automatisch verzekerd en je hebt altijd voldoende geld bij je. Dit zijn naast de beste wisselkoers die gehanteerd wordt door de maatschappijen maar enkele voorbeelden van de voordelen van betalen met een creditcard.

Wil je meer weten over het betalen met een creditcard, de voordelen hiervan en hoe je deze het beste en vooral gratis met een mooie aanbieding kunt aanvragen? Lees meer bij credit-cardaanvragen.nl

Welke valuta omrekenen met onze calculator?

Onze valutacalculator is geschikt voor de meeste valuta’s. Of je nu wilt weten hoeveel kroon 1 euro is, hoeveel roepie je terugkrijgt voor 10 euro of als je zelfs de Chinese yen wilt omrekenen naar euro... Het kan allemaal in onze overzichtelijke valutacalculator op onze homepage.

Onze tip

Wij zijn zelf regelmatig in het buitenland en gebruiken dan veelvuldig onze valutacalculator. Waarom doen we dit op deze manier en gebruiken we geen valuta-app? Er zijn inmiddels honderden verschillende valuta-omreken-apps. In plaats daarvan hebben wij deze website gebookmarkt en als icoontje in het beginscherm op onze telefoon en tablet geplaatst. Met een druk hierop komen we uit bij de valuta calculator en hebben we geen last van advertenties of slecht werkende apps.

Gepubliceerd op 8 april 2020

Lees ook

Gevolgen van koersstijging

Gevolgen van koersstijging Op GeldWisselt kun je de verschillende wisselkoersen in de gaten houden. Je zult zien dat deze fluctueren: soms is er sprake van koersstijging en soms van koersdaling ...

Gevolgen van koersdaling

Gevolgen van koersdaling Wisselkoersen drukken de waarde uit van valuta ten opzichte van elkaar. En zoals onze wisselkoerscalculator laat zien zijn wisselkoersen altijd aan verandering onderhevig. Zo laat een munt ...

Over wisselkoersen en de euro

Over wisselkoersen en de euro Wij in Nederland hebben de euro als munteenheid — samen met de meeste andere landen in Europa. Deze landen vormen samen de eurozone. Maar er ...