Wisselkoers omrekenen

Valuta omrekenen en betalen in het buitenland

Hoewel we steeds minder vaak gebruik maken van contant geld, zijn er nog steeds genoeg redenen waarom mensen een bepaalde valuta omrekenen willen. De meest voorkomende reden hiervoor is wanneer mensen op vakantie gaan, of iets willen kopen in het buitenland middels een buitenlandse website. In deze blog gaan we je een paar waardevolle tips geven met betrekking tot valuta omrekenen en betalen in het buitenland.

Waarom valuta omrekenen?

Wanneer je in het buitenland bent, of dit nu voor een mooie vakantie is, of voor zakelijke doeleinden, dan is het altijd verstandig om wat contant geld bij je te hebben. Sterker nog, er zijn plekken waar ze bankpassen en creditcards niet op prijs stellen vanwege de administratie en verwerkingskosten van de banken.

Pinnen wordt nog steeds niet overal geaccepteerd.

Een voorbeeld hiervan is Oostenrijk. Wanneer je naar Oostenrijk op vakantie gaat zul je merken dat er veel restaurants en horecagelegenheden zijn die de voorkeur hebben voor contant geld. Sommigen verwijzen je zelfs door naar de lokale pinautomaat wanneer je geen contanten bij je hebt.

Dit is natuurlijk vergezocht voor deze moderne tijd waarin technologie hoogtijdagen kent. Dit heeft met een stukje onwetendheid van mensen te maken. Want goedkopere oplossingen voor pin en banktransacties, die zijn er wel. Daarnaast draagt het ouderwetse bankwezen en het stug denken ook niet bij aan dit soort technologische revoluties.

Geld pinnen en betalen in het buitenland.

Wanneer je geld gaat pinnen in het buitenland, en vervolgens met deze contanten gaat winkelen of betalen, wil je natuurlijk de wisselkoers weten. Ook voordat je Euro’s omwisselt bij een wisselkantoor is het raadzaam om de wisselkoers te checken. Zo weet je dat je niet teveel betaald voor het wisselen.

Eerst zelf de wisselkoers controleren.

Wanneer je geld gaat pinnen bij een pinautomaat in het buitenland, dan is het sterk aangeraden om eerst zelf de wisselkoers te checken en de valuta omrekenen voor je daadwerkelijk gaat pinnen. Je zult namelijk merken dat veel banken in het buitenland een erg hoge wisselkoers hanteren en vaak ook nog extra kosten in rekening willen brengen. Zeker in het hoogseizoen en op plekken waar veel toerisme is gebeurt dit te vaak.

Valuta’s kopen in eigen land.

Het beste is daarom in Nederland voordat je naar het buitenland vertrekt al de valuta omrekenen en wisselen. Zo krijg je de beste wisselkoers gewoon hier in Nederland bij je eigen bank. Daarnaast is het verstabdug om gewoon te betalen met je bankpas of creditcard. Op deze manier wordt namelijk altijd de laagste wisselkoers gehanteerd en vind de verwerking hiervan bij je eigen Nederlandse bank plaats. Hier vind je een overzicht van de kosten van pinnen in het buitenland.

Zo hoef je niet te veel bezig te zijn met je valuta omrekenen en kun je meer genieten van de vakantie of focussen op hetgeen waar je voor op reis bent. Wil je toch je valuta omrekenen? Gebruik dan onze eenvoudige en toegankelijke valuta converter of calculator op onze homepage. Hiermee kun je snel elke valuta omrekenen en krijg je de huidige wisselkoers te zien.

Valuta omrekenen in Google

Hoewel wij graag onze valuta calculator promoten. Zijn er natuurlijk nog veel meer manieren voor valuta omrekenen. Echter wat we vaak horen, zien en vragen over krijgen is het omrekenen van valuta in Google.

Veel mensen denken dat Google een valuta calculator heeft. Niets is minder waar, hoewel Google voor bijna alles een oplossing heeft, hebben ze geen valuta calculator. Vreemd zou je denken, want ze hebben wel een instant vertaler in hun zoekmachine verwerkt. En kun je ook eenvoudig de waarde van aandelen en sportuitslagen volgen.

Er is geen Google valuta calculator.

Valuta omrekenen in Google kan niet. Laat dat duidelijk zijn, wanneer je deze zoekterm in toetst zul je dat zelf merken. En zul je zien dat er honderden resultaten naar boven komen met websites die je wel kunnen helpen bij het omrekenen van valuta. Behalve een Google valuta converter.

De beste valuta wisselkoers met een creditcard.

We schreven het al eerder. Wanneer je de beste wisselkoers wilt hebben kun je het beste met een creditcard betalen. Dit is voor vakanties en mensen die veel reizen sowieso het beste betaalmiddel. Mede omdat betalen met een creditcard wereldwijd het meest wordt geaccepteerd. Al je aankopen zijn automatisch verzekerd en je hebt altijd voldoende geld bij je. Dit zijn naast de beste wisselkoers die gehanteerd wordt door de maatschappijen, maar enkele voorbeelden van de voordelen van betalen met een creditcard.

Wil je meer weten over het betalen met een creditcard, de voordelen hiervan en hoe je deze het beste en vooral gratis met een mooie aanbieding kunt aanvragen? Lees meer bij credit-cardaanvragen.nl

Welke valuta omrekenen met onze calculator?

Onze valuta calculator is geschikt voor de meeste valuta’s. Of je nu wilt weten hoeveel kroon 1 euro is, hoeveel Roepie je terugkrijgt voor 10 euro of als je zelfs de Chinese Yen wilt omrekenen naar Euro wilt omrekenen. Het kan allemaal in onze overzichtelijke valuta calculator op onze homepage.

Valuta omrekenen app’s - En onze omreken tip.

Wij zijn zelf regelmatig in het buitenland en gebruiken dan veelvuldig onze valuta omrekenen calculator. Waarom doen we dit op deze manier en gebruiken we geen valuta app? Er zijn inmiddels honderden verschillende valuta omreken apps.

  • Veel apps zijn traag en niet compleet.

Afhankelijk van je telefoon en platform zoals Android of iOS van Apple. Kun je kiezen en vele app om je valuta om te rekenen. Er zijn 2 grote nadelen aan deze apps. De meeste werken niet goed geniet, ze zijn traag, log en of bieden niet alle valuta’s aan.

  • Goed werkende apps zijn niet gratis.

De 2e reden is dat de app’s die wel goed werken vaak niet gratis zijn en te duur zijn. En als laatste heb je natuurlijk de gratis valuta omreken apps. Om deze gratis te houden, tonen ze reclame en advertenties. Afhankelijk van de app kan dit erg storend werken. Zeker wanneer je op straat staat en even snel een valuta omrekenen wilt.

Dit is de reden waarom wij deze apps niet meer gebruiken. In plaats daarvan hebben wij deze website gebookmarked en als icoontje in het beginscherm op onze telefoon en tablet geplaatst. Met een druk hierop komen we uit bij de valuta calculator en hebben we geen last van advertenties of slecht werkende apps.